Blog /

3,6 meter grote Radlers sieren bibliotheek van Koninklijk Museum

3,6 meter grote Radlers sieren bibliotheek van Koninklijk Museum

Bibliotheek van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) met twee grote ronde pendelarmaturen 'Radler'

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) ondergaat een grootschalige verbouwing. Al zeventien jaar lang werkt men aan de renovatie en een grote uitbreiding van het museum. En ook Ixilum mocht daaraan bijdragen.

Ons ronde pendelarmatuur Radler – in dit geval met een diameter van 3,6 meter – hangt in de bibliotheek van het museum. In onderstaande video van KAAN Architecten kun je ‘m zien. De video neemt je mee op een virtuele tour door het vernieuwde KMSKA. Daarbij kom je meerdere keren onze Radler tegen.

Een uitdaging was het trouwens wel…

Armaturen van dit gewicht en formaat worden normaal gesproken met meerdere ophangpunten aan het plafond bevestigd. Toch moesten deze gigantische cirkelarmaturen slechts één ophangpunt in het midden krijgen.

Maar het is ons gelukt!

We hebben de natuurkundige wetten voor ons laten werken. Elke Radler hangt aan stalen kabels. En die kabels zijn vanuit zes heel precies berekende punten op het armatuur, onder een even precieze hoek bij elkaar gebracht. Zo kon elk armatuur vanuit één punt in het midden aan het plafond bevestigd worden.

Kortom, een uitdagende maatwerkopdracht. Precies zoals we ze graag hebben. En zo enthousiast als we waren bij het aangaan van deze uitdaging, zo tevreden zijn we nu met onze oplossing voor dit prachtige project.

Meer informatie over het Koninklijk Museum en de verbouwing vind je op www.kmska.be.