Blog /

3,5 meter grote Radlers sieren bibliotheek van KMSKA

3,5 meter grote Radlers sieren bibliotheek van KMSKA

KMSKA

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) heeft een grootschalige renovatie ondergaan. Zeventien jaar lang is aan de renovatie en een grote uitbreiding gewerkt. En Ixilum mocht daaraan bijdragen.

Ons ronde pendelarmatuur Radler – in dit geval met een diameter van 3500mm – hangt in de bibliotheek van het museum, zoals je kunt zien in onderstaande video van KAAN Architecten. In de video word je meegenomen op een virtuele tour door het vernieuwde KMSKA, waarbij je meerdere keren onze Radler tegenkomt.

Een uitdaging was het trouwens wel…

De gigantische cirkelarmaturen moesten met één ophangpunt in het midden van elk armatuur worden opgehangen, waar normaal gesproken bij armaturen van dit gewicht en formaat meerdere ophangpunten worden gebruikt.

Maar het is ons gelukt!

We hebben de natuurkundige wetten voor ons laten werken: voor elke Radler in dit project zijn stalen kabels vanuit zes heel precies berekende punten op het armatuur, onder een even precieze hoek bij elkaar gebracht, zodat elk armatuur alleen in het midden aan het plafond bevestigd hoefde te worden.

Een uitdagende maatwerkopdracht, precies zoals we ze graag hebben. En zo enthousiast als we waren bij het aangaan van deze uitdaging, zo tevreden zijn we nu met onze oplossing voor dit prachtige project.

Kijk voor meer informatie over het Koninklijk Museum en de verbouwing op www.kmska.be.